Excite

Modekleur: burgundy

Af en toe popt er zonder aanleiding ineens een nieuwe modekleur op. Zo hebben we veel felle kleuren gehad de afgelopen seizoenen. Zelfs neonroze was eventjes helemaal hip. Met de donkere decemberdagen achter de rug is er voor 2013 een nieuwe modekleur gesignaleerd: het warme burgundy. We vinden het ook terug als bordeauxrood of gewoon wijnrood.

Bordeauxrood op de rode loper

Een modekleur ontstaat niet zonder eerst te zijn gedragen door prominente mode-iconen. De bekendste rouw die zich in burgundy heeft gehuld in de afgelopen maanden is de hertogin van Cambridge Kate Middleton. First Lady Michelle Obama kon daarna natuurlijk niet achterblijven. Ook zangeres Taylor Swift is een liefhebber van burgundy en societyfiguur Kim Kardashian heeft natuurlijk ook een paar nummertjes in de modekleur in de kast hangen.

Burgundy accessoires

Burgundy sneakers, een mutsje in burgundy of een stoere canvas tas. Deze modekleur is ideaal te combineren met allerlei stijlen en andere kleuren. Een klein detail in de vorm van een accessoire zorgt al meteen voor een oppepper van je outfit. Modeblogger connectedtofashion verkoopt leuke beanies in verschillende kleuren, waaronder burgundy.

Burgundy skinny jeans

Een stoere manier om burgundy een plek te geven in je outfit is met een skinny jeans. Skinny jeansin felle kleuren zijn al enkele jaren een trend. Met een skinny spijkerbroek in burgundy ben je meteen helemaal in stijl. Combineer met een zwart sportief jack of een neonroze top en je bent helemaal on trend volgens de laatste mode.

Burgundy brilmontuur

Stella McCartny had de trend al vroeg door en heft een burgundy brilmontuur aan haar collective toegevoegd. De brillen, overigens ook verkrijgbaar in andere kleuren, zullen vanaf februari 2013 verkrijgbaar zijn.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021