Excite

Modehuis McQueen presenteert nieuwe collectie

Hoewel Alexander McQueen helaas niet meer onder ons is, gaat zijn label nog gewoon door. Het huis van McQueen presenteerde deze week dan ook een vernieuwende collectie. Het is de een van de eerste eigen collecties voor ontwerpster Sarah Burton en de eerste reacties zijn in ieder geval al erg enthousiast.

In de ontwerpen van Sarah komen veel barok details voor. Ze werkte met gouddraad, bont, veertjes en felgekleurde prints. Ook werkte ze erg veel met doorschijnende stoffen. De collectie is een echte verzameling met kunstwerkjes geworden, die duidelijk geïnspireerd zijn op de natuur. De modellen wisten de kleding goed te dragen en dankzij een minimale make-up konden zij de aandacht niet afleiden van de kleding.

Het was voor modekenners toch even spannend om te zien of er ook echt een McQueen collectie zou komen. Burton was de rechterhand van McQueen, die zich vorig jaar van het leven beroofde. Burton had maar een paar maanden om een collectie af te krijgen en moest daarin ook nog eens proberen om wel de gedachte van McQueen hoog te houden.

Toen lukte dat al erg goed en ook deze keer is Burton erin geslaagd een echte McQueen collectie neer te zetten. Deze collectie is misschien iets minder uitbundig dan die van Alexander, maar zeker niet minder mooi. Sterker nog, volgens critici is het juist een goed teken dat de uitbundigheid een klein beetje getemperd is.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Damien Cugley

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021