Excite

Mode trends winter 2013: deel twee

Tijd voor het tweede artikel over de mode trends voor de winter van 2013. Want met de vier wintertrends van de vorige keer zijn we er nog niet. Ga er dus maar weer goed voor zitten.

Punk

Punk was het thema tijdens het trendy ‘MET-gala’. Een feest dat georganiseerd wordt door Anna Wintour, de hoofdredactrice van de Amerikaanse Vogue. Natuurlijk weet Anna Wintour als geen ander wat hip is voor de winter 2013, en punk is aankomend winterseizoen weer helemaal trendy. Denk aan verschillende laagjes en materialen, scheuren, ritsen en accessoires met kettingen. Proenza Schouler verwerkte zelfs prikkeldraad in de accessoires.

Motorjasjes

De motorjasjes zijn eigenlijk nooit weggeweest. Ieder seizoen is er weer een variatie op deze klassieker. Wat betreft de trend voor winter 2013 zien we combinaties van verschillende kleuren leer, en leer met andere stoffen, zoals tweed en neoprone. Draag je motorjasje in combinatie met een rok of shorts voor een vrouwelijk effect.

Echt of nep: bont

Nog niet eerder werd er zoveel bont gedragen op de catwalk. Een belangrijke trend van de winter van 2013 is dan ook bont. Een grappig detail is dat nep bont duidelijk aanwezig was. Zo duidelijk zelfs, dat modellen van Marc Jacobs overduidelijke nepvosjes om hun nek droegen. Goed nieuws dus voor de portemonnee en de dieren.

Legerprint

Een flashback naar de karen negentig, toen legerprint werd geassocieerd met rapvideo’s en zelf anarchisme. Maar de legerprint van 2013 is een trend voor de winter die op een geheel andere manier wordt gerecycled. Legerprint wordt namelijk chic, gecombineerd met bont in de vorm van oversized damesjassen en, bij Balenciaga, in een subtiel bomberjack.

Lees hier het eerste deel van reeks over mode trends voor winter 2013.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021