Excite

Mode: over kleding en gelegenheidskledij

Het gebeurt je misschien niet dagelijks, maar dat maakt het des te spannender: je krijgt een uitnodiging voor een leuk feest en ziet onderaan in kleine letters staan: 'Dress code: gelegenheidskledij'. Oftewel: je moet speciale kleding aan. Gelegenheidskledij is meestal een bepaalde stijl, die niet altijd even sterk in de mode is. Met een paar veranderingen kun je ook die kleding echter snel aanpassen naar de mode van nu!

Op zich is 'gelegenheidskledij' natuurlijk een wat vage omschrijving. Wat er precies mee bedoeld wordt, blijkt meestal uit de rest van de uitnodiging. Ben je uitgenodigd voor een gala, dan is het logisch dat je als man nette kleding aantrekt en als vrouw in een galajurk gaat. Dat wordt meestal bedoeld met mode, kleding en gelegenheidskledij. Ben je uitgenodigd voor een middeleeuws feest, dan is de outfit van een jonkheer of jonkdame natuurlijk veel geschikter.

In de meeste gevallen zal het echter gaan om een gala of een net feest en de kleding die je daarvoor draagt, is niet altijd in de mode. Hier kun je gemakkelijk iets aan veranderen door de juiste accessoires te kiezen. Ga eens niet voor de ingetogen diamanten, maar schitter met grote kettingen of armbanden. In het voorjaar of in de zomer kun je je gelegenheidskledij opsieren met een mooie bloem of een fleurige sjaal. Vergeet ook vooral niet om aandacht aan je schoenen te besteden: een eenvoudige jurk kan heel spannend worden met de juiste schoenen eronder. Ga gerust voor kleur; tegen zwart steekt dat ontzettend mooi af!

Als laatste is het natuurlijk een aanrader om - als je samen gaat - je kleding op elkaar af te stemmen. Doe dat niet op een saaie manier, maar juist op een originele. Maak een omslagdoek van de sjaal van je begeleider of maak een geheel eigen, mannelijke versie van de beeldschone pump van je partner. Maak hierin ook gebruik van de mode: bekijk de trends van dit moment en laat je inspireren door wat je om je heen ziet. Als je daar gebruik van maakt in je kleding, dan is de kans op een mooi resultaat des te groter!

(foto © Menachim Czertoch)

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020