Excite

Terug van weggeweest: de minirok

Zowel beroemd als berucht in de modewereld en zeker niet iedereens 'cup of tea': de minirok. In de eerste dagen van de minirok was het kledingstuk een ware controverse. En ook heden ten dage is niet iedereen even blij met de minirok in het straatbeeld. Maar uiteindelijk is het een prima kledingstuk dat uitstekend op een nette manier te dragen is. Hoe? Dat lees je hier.

De minirok: een overzicht

Uiteraard is niet iedere rok een minirok. De officiële lengte van een minirok varieert van boven de knie tot net onder het kruis. Hoewel we tegenwoordig een rok tot net boven de knie niet meer als echte minirok aanzien, was dit toch een rok van erg kort formaat in de jaren '60 en daarom ook gelijk controversieel.

De bedenkster van de minirok is Mary Quant, een modeontwerpster beroemd geworden in de jaren '60. De minirok was een grote hit in de modewereld en ook onder de jongere generatie vrouwen, voor wie de minirok een statement werd van het feminisme. Niet langer hoefden de dames zich te verschuilen achter kleding; de minirok was een bevrijding en toonde de kracht en macht van het vrouw-zijn.

De minirok combineren

De minirok is helaas een kledingstuk dat de juiste styling vereist, want er bestaat een fijne lijn tussen stijlvol en ordinair met dit kledingstuk. We geven je een aantal tips

Houd het simpel en stijlvol

Probeer niet weg te komen met een minirok, naaldhakken, panterprint en een netpanty. Slechts weinig vrouwen zullen hiermee stijlvol voor de dag kunnen komen. Tip: houd het simpel. Kies voor stijlvolle elementen waarmee je de minirok combineert!

Kies de juiste lengte

Niet iedereen heeft dezelfde lichaamsbouw. En zeker voor de lengte van de minirok is het belangrijk dat je je eigen figuur kent. De beste tip hier is dat de zoom van je rok net onder het breedste deel van je benen dient te vallen. Op die manier is de rok het meest flatteus.

De minirok voor beginners

Speel je het graag op safe? Combineer je minirok dan met platte schoenen, zoals ballerina's of leuke slippertjes. Op die manier is de minirok wat meer meisjesachtig en niet vulgair. Wil je toch hakken dragen? Kies dan voor een wedge; die zijn niet alleen stijlvol, maar ook nog eens erg comfortabel.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020