Excite

Minibag: dé trend die je niet mag missen

Werd het straatbeeld in voorgaande jaren nog gedomineerd door grote, grotere en grootste tassen, nu moet er ruimte gemaakt worden voor een nieuwe trend: de minibag. Deze kleine tas kan niet klein genoeg zijn. Ontzettend leuk, maar dat betekent wel dat je veel kieskeuriger moet zijn in wat je allemaal mee neemt.

Grote vs. kleine tassen

De grote tassen waren voor veel vrouwen ideaal. Naast hun agenda of een beetje make-up konden ook eenvoudig de portemonnee, de laptop, wat notitieboekjes, een iPad, telefoon, drinken, eten en nog veel andere dingen meegenomen worden. Dat betekent dat je altijd voorbereid bent. Met de minibag wordt dat een stuk lastiger, maar dat brengt wel een ander voordeel met zich mee: je zult afscheid moeten nemen van wat gadgets en krijgt daar ongetwijfeld veel rust voor terug. Een goede oefening in onderscheid maken tussen wat écht nodig is en wat niet zo hard nodig is.

De ultieme minibag

De ultieme minibag bestaat al jaren. Dat is de Chanel 2.55. Dit tasje, gekenmerkt door het logo van Chanel, de gequilte stof en natuurlijk de lange ketting wordt steeds opnieuw uitgebracht en is razend populair onder sterren. Wel kost zo'n minibag veel mensen ongeveer een maandsalaris. Daarom is het leuk dat veel andere merken nu ook een eigen minibag op de markt brengen. Denk bijvoorbeeld aan Hermès of Louis Vuitton. Daarnaast zijn er natuurlijk ook veel 'gewone' merken die een eigen minibag uitbrengen. Dan ben je helemaal up to date met de trends, maar hoef je er geen fortuin voor neer te leggen.

Elegant

Een van de belangrijkste voordelen van een minibag is, naast dat het veel slepen scheelt, de elegantie ervan. Een minibag kan prima gedragen worden bij een jurkje of een rok, terwijl een grote tas dan al snel doet denken aan een boodschappentas. En dat past weer goed bij de huidige trends, want elegantie staat deze herfst en winter centraal in het modebeeld.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020