Excite

Milan Fashion Week Uomo: topmode voor mannen

Als het gaat om mode, dan is er vaak alleen maar aandacht voor damesmode. Maar dat is niet terecht, want ook op het gebied van herenmode zijn er trends die de moeite waard zijn. En al die trends worden verzameld op de Milan Fashion Week Uomo, de Fashion Week in Milaan, maar dan voor mannen.

Belangrijkste modehuizen

Het krijgt altijd wat minder aandacht in de pers, maar de Milan Fashion Week Uomo is hét grootste mode event op het Europese vasteland. De allergrootste en belangrijkste modehuizen presenteren hier hun nieuwe collecties prêt-à-porter kleding. Dat wil zeggen: kleding die direct gedragen kan worden en in de winkel verkrijgbaar is. Het is een week lang alleen maar mode, accessoires, trends en topstukken. In totaal worden er meer dan 100 modeshows en presentaties gegeven en zijn er meer dan 1.000 journalisten aanwezig. Het aantal kopers en bezoekers loopt op tot maar liefst 10.000.

Selecteren

Juist omdat er zoveel shows en presentaties in één week gegeven worden, is het bijna onmogelijk om alles bij te wonen. Als je deze Fashion Week bezoekt, is het dus handig om vooraf te bedenken welke shows je echt niet wilt missen en daar vervolgens je schema rond op te zetten. Op die manier mis je de belangrijkste items in ieder geval niet. Ook is het een idee om met meerdere mensen te gaan, zodat je tegelijkertijd bij meerdere shows 'aanwezig' kunt zijn. Vooral grote modebladen doen dat. Zij kunnen natuurlijk niet het risico lopen dat ze een show van een up and coming designer missen, omdat ze op dat moment bij een andere presentatie aanwezig waren!

Jaarlijks evenement

De Milan Fashion Week Uomo is een jaarlijks terugkerend evenement dat meestal eind juni georganiseerd wordt. Je kunt er niet zomaar bij aanwezig zijn, je moet je vooraf aanmelden en geaccrediteerd worden. De kans dat je geaccrediteerd wordt is het grootst als je van de pers bent of de inkopen voor een groot modehuis doet.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020