Excite

Milaan Fashion Week: nieuwste herenmode

De nieuwste herenmode voor aankomende herfst en winter staat centraal tijdens de Milaan Fashion Week die afgelopen zaterdag opende. Praktisch, op maat en relatief eenvoudig leken de steekwoorden voor de meeste nieuwe collecties. Wij hebben een aantal hoogtepunten voor je op een rijtje gezet.

Raf Simons, de ontwerper van Jil Sander, kwam met een stedelijke look, waarbij vooral gebruik gemaakt wordt van grijs, marineblauw en wit. Christopher Bailey van Burberry zocht zijn inspiratie in de lucht; zijn collectie bestaat vooral uit op vliegenierskleding gebaseerde stukken. Grote, rechtopstaande kragen, riemen en mooie mouwen kenmerken de kledingstukken.

Het is niet allemaal grijs en grauw; de Duitse ontwerper Tomas Maier presenteerde een echte jaren ’50 collectie met onder andere rood en groen. Blazers, jeans met omgeslagen pijpen, strakke shirts en Elvis-achtige coupes; de tijdgeest is duidelijk vertegenwoordigd.

Ook fleurig is de collectie van Frankie Morello. Bijzonder is wel het feit dat die collectie – ondanks het feit dat deze bedoeld is voor de herfst en winter – veel bloot laat zien. Dat is niet het enige bijzondere aan deze collectie; ook superlange truien, korte broeken en wilde prints zorgen ervoor dat Frankie Morello opvalt.

Opvallen doet ook Roberto Cavalli met zijn bijzondere jasjes. Van rode krijtstreep tot bont en van glittertops tot typische ‘preppy’ jasjes. Deze uitgebreide collectie maakt voor de basics vooral gebruik van donkere kleuren als zwart en blauw en zorgt met een beetje kleur voor de finishing touch.

Afbeelding: Flickr account jose_ugs

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020