Excite

Meer over motorkleding

Natuurlijk rijd je allereerst voorzichtig als je een motor hebt, en zorg je dat je geen ongelukken veroorzaakt. Dat is de belangrijkste stap in veilig motorrijden. Op de motor heb je namelijk, veel meer dan in de auto, je eigen veiligheid in handen. Je wordt niet beschermd door het omhulsel dat een auto wel heeft. Kortom: het is verstandig om je veiligheid als motorrijder ook serieus te nemen.

Daarmee komen we gelijk op het op één na belangrijkste veiligheidsaspect van motorrijden. Je moet namelijk niet alleen veilig rijden, maar ook veilig op je motor zitten. Dat betekent dat je goed gekleed gaat in de juiste motorkleding. De meeste mensen denken dan gelijk aan een helm, maar er is meer. Om het even simpel te zeggen: je hoeft alleen te beschermen wat je niet wil beschadigen. Je wil toch zeker dat je hele lichaam goed blijft?

Dat betekent dat je er goed aan doet te investeren in een race-overall en/of motorbroek en –jack. Verder heb je zeker handschoenen nodig. Leren zijn hierbij het beste. Om je voeten en enkels goed te beschermen kun je laarzen kopen. Je hebt speciale motorrijlaarzen, maar vaak zijn veiligheidsschoenen ook prima. Koop dan niet de schoenen met stalen neuzen – die kunnen je tenen doormidden snijden bij een ongeluk.

Een helm moet iets heel belangrijks beschermen, namelijk je hoofd. Het belangrijkste van een motorhelm is dat hij goed past. Schud je je hoofd heen en weer, dan mag hij niet meebewegen. In eerste instantie hoort een helm zelfs wat te strak aan te voelen. Laat je bij de aankoop van een helm en andere motorrijkleding daarom altijd adviseren door een professional. Het gaat tenslotte wel om je veiligheid.

Afbeelding: Flickr, FaceMEPLS

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020