Excite

Meer dan kwart vrouwen bezit Uggs

Meer dan een kwart van alle vrouwen heeft een paar Uggs in haar schoenencollectie. Daar tegenover heeft maar vier procent van de vrouwen een paar hoogehakte pumps van Christian Louboutin in de kast staan, terwijl deze veel elegantere schoenen in dezelfde prijscategorie vallen. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek onder 6750 Amerikaanse vrouwen.

Twintig paar schoenen

Uit het onderzoek komt verder naar voren dat de helft van de vrouwen meer dan twintig paar schoenen bezit. Veertien procent van de vrouwen heeft meer dan vijftig paar schoenen en een kleine vier procent bezit maar liefst meer dan honderd paar.

Beroemdheid

Opvallend genoeg heeft een vijfde van de schoenenkopers onder de dertig wel eens schoenen gekocht omdat zij ze bij een beroemdheid hadden gezien. Bij de ondervraagde vrouwen geboren in de jaren zeventig en eerder, lag dit percentage slechts op twee procent.

Salaris en schoenen

Interessant is dat het onderzoek laat zien dat de hoogte van het salaris invloed heeft op de stijl van de schoenen. Zo dragen vrouwen met een jaarsalaris van boven de 115.000 euro altijd hakken naar kantoor. Het merendeel van de vrouwen die onder de 30.000 euro per jaar verdienen, draagt nooit hakken naar hun werk. Niet geheel toevallig nemen vrouwen in stilletto-hakken vaker een taxi dan in andere schoenen, simpelweg omdat dat het dragen gemakkelijker maakt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021