Excite

Matrassen: de do’s en don’ts

Als we bedenken waar we ons geld aan uitgeven, dan zal het meeste te maken hebben met de dingen die we overdag doen. Lekkere lunches tijdens het werk, uitjes naar de bioscoop of de laatste gadgets. Dat we ook nog ongeveer een derde van onze dag doorbrengen in bed, lijken de meeste mensen wel te vergeten. Om ervoor te zorgen dat je elke ochtend weer fris en fruitig naast je bed staat, is het toch slim om hier even bij stil te staan. En dan in het bijzonder bij de keuze voor de juiste matrassen. Die vormen immers de basis voor je nachtrust!

Er zijn heel veel matrassen te koop, in heel veel verschillende kwaliteiten. Ook de prijzen liggen nogal ver uit elkaar. Omdat die prijzen weer per merk verschillen, is het beter om op kwaliteiten te vergelijken. Hoe ondersteunt een matras je lichaam? Kan je lichaamsvocht op een goede en gezonde manier worden afgevoerd door het matras? Kun je je lekker bewegen op het matras en kun je er tenminste tien jaar ongestoord van genieten? Dat zijn allemaal vragen die belangrijk zijn voor de keuze van de juiste matrassen.

Met een antwoord op die vragen ben je er nog niet. Ook is het heel belangrijk om proef te slapen op je bed. Want het kan misschien een beetje vreemd lijken, maar dat is de enige manier waarop je echt zeker weet of een matras bij je past. Als je in de winkel staat en de verkoper vraagt of je er even op wilt liggen, neem dan gerust de tijd. Of zeg dat je hem straks wel weer op zoekt als je vragen hebt. Eigenlijk moet je minimaal een uur op een matras liggen, voor je weet of het wat voor je is. Gun jezelf die tijd ook, zodat je straks alleen met de juiste matrassen thuis komt!

Afbeelding: Flickr account Edgar Dacosta

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020