Excite

Marc Jacobs weg bij Louis Vuitton

Top ontwerper Marc Jacobs gaat na 16 jaar weg bij het luxe Franse modehuis Louis Vuitton. Er gingen al enige tijd geruchten dat de modekoning zijn functies ij Louis Vuitton neer zou leggen. Woensdagochtend werden de geruchten officieel bevestigd, zo meldt de Britse uitgave van het modetijdschrift Vogue.

Laatste collectie

Woensdagochtend presenteerde Jacobs tevens zijn laatste collectie voor het Franse modehuis. De collectie bestond in zijn geheel uit zwarte kledingstukken, net als de eerste collectie die Marc Jacobs voor Louis Vuitton maakte. In de show zaten allerlei verwijzingen naar het terugdraaien van de tijd, zoals een grote klok, liften, roltrappen en een draaimolen.

Marc by Marc Jacobs en Marc Jacobs

Marc Jacobs zal zich na zijn carrière bij Louis Vuitton meer gaan richten op zijn eigen labels Marc by Marc Jacobs en Marc Jacobs. Samen met zijn zakenpartner Robert Duffy zijn er plannen om de labels op de beurs te brengen.

Alexandra Shulman van Vogue reageert: “Marc heeft de mode laten groeien gedurende zijn jaren bij Vuitton. Het is belangrijk om goed af te sluiten. Ik ben benieuwd wat voor gevolgen deze beslissing gaat hebben voor de creativiteit in zijn eigen lijn.”

Opvolger Marc Jacobs

Wie de opvolger van Marc Jacobs wordt bij Louis Vuitton is nog niet bekend. Nicolas Ghesquière schijnt geïnteresseerd te zijn in de vrijgekomen functie, maar de geruchten worden nog niet bevestigd. Ghesquière is voormalig creatief directeur van modehuis Balenciaga.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021