Excite

America's finest: Marc Jacobs

Waar traditiegetrouw de Europese modehuizen de grootste ontwerpers hebben voortgebracht, kan ook Amerika er wat van. Marc Jacobs is sinds eind jaren '90 opgeklommen tot een van de grootste namen in de modewereld. Zijn kleding wordt in meer dan 80 landen verkocht en hij is dan ook immens populair als ontwerper.

Wie is Marc Jacobs?

Marc Jacob viel voor het eerst op toen hij als jongste designer ooit in de prijzen viel bij the Council of Fashion for Designers America. Hier ontving hij een award voor aanstormend talent. Toen hij echter aan de slag ging als artistic director bij Louis Vuitton begon zijn opvallende stijl in het ontwerp van de tassen en koffer lijn pas echt op te vallen bij het grote publiek. Na enkele jaren naam te hebben gemaakt onder Louis Vuitton, begon hij voor zichzelf een modelijn onder de naam Marc. De kleding werd verkocht in verschillende boetieks in New York, Chicago, Boston en later zelfs in Shanghai.

Marc Jacobs in de afkickkliniek

Hoewel Marc Jacobs barst van het talent, houdt hij er een erg glamoureuze levensstijl op na en staat hij er om bekend vaak in aanraking te komen met drugs. In sommige periodes gebeurde dit meer dan in andere. In 2007 meldde hij zich voor het eerst bij een afkickkliniek, nadat bleek dat hij een terugval had gehad en weer volop alcohol en drugs tot zich nam. Toch veranderde er door het voorval niks aan de reputatie van Marc Jacobs, want hij is al jaren een van de lievelingen binnen de modewereld en het ziet er naar uit dat niemand van de jonge generatie ontwerpers hem van de troon kan stoten.

Jacobs verovert de wereld

Hoewel Marc Jacobs al wereldwijd actief is met de verkoop van zijn ontwerpen, wil hij nu ook in Europa voet aan de grond zetten. Zo heeft hij in Londen zijn eerste 'flagshipstore' geopend. Ook doet hij actief mee met de Europese fashionshows en staat hij bekend om zijn spectaculaire modeshows.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020