Excite

Mannenmode in 2013 wordt uitdagender

Mode is door de jaren heen beïnvloed door allerlei gebeurtenissen, denk aan de terroristische aanslagen op de Twin Towers, toen de kleuren grijs en zwart ineens veelvuldig op de catwalk te zien waren. Tijdens de beginjaren van de economische crisis zagen we kleding minimalistischer worden, met tijdloze modellen en kleuren. Nu het financieel weer beter gaat durven modemerken weer zachtjes uit te pakken. Dat zien we terug in de mannenmode van 2013.

Sportief gekleed

Sportief gekleed is een stijl die veel Nederlandse mannen ongetwijfeld zal aanspreken. Klassieke herenpakken hebben een sportieve twist door lange colberts en overjassen van sportieve materialen. De sportieve herenlook wordt verder geaccentueerd door je look af te maken met sneakers of surflaarsjes. De strakke of skinny jeans blijft ook het komend jaar nog in de mode, maar dan in combinatie met minimalistische, vierkante shirts en bijvoorbeeld een sportief kort jack. Voor een klassiekere look ga je voor een dunne coltrui met een ceintuurtje, zoals we zagen bij de show van Dior Homme.

Grijze prints

De laatste jaren is de mode niet zo kleurrijk geweest en ook in de mannenmode van 2013 is maar weinig kleur te bekennen. Als er wel wordt gewerkt met kleur, dan altijd in combinatie met grijs is zwart. Toch experimenteert men voorzichtig met kleine prints op grijze shirts en grijs geruite, driedelige pakken. Met al dat grijs kies je voor bruine of camelkleurige robuuste schoenen of enkellaarzen. De perfecte look voor moderne (zaken)mannen met goede smaak.

Givenchy in Nederland

Het merk Givenchy wordt steeds populairder onder jonge mannen in Nederland. De afgelopen jaren haalde het merk grote successen met zijn de ludieke prints op T-shirts, zoals grote honden, Mariabeelden of bloemen. Volgens kenners is het maar de vraag of die populariteit zich voortzet in 2013. Givenchy maakte namelijk een ingewikkelde collectie met occulte symbolen, veel leer en reverloze jasjes. Maar of de Nederlandse man daar toe te bewegen is?

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021