Excite

Mannenboerka goed voor studentenmodeprijs

Met haar speciale mannencollectie, inclusief boerka, heeft Marije de Haan een prijs gewonnen: de studentenmodeprijs Lichting 2010. Bovendien won ze 10.000 euro waarmee ze haar collectie kan gaan maken en mag ze in september meewerken aan een show van hoofdsponsor én wereldwijd bekend modemerk G-Star RAW.

Lichting is vergelijkbaar met de Frans Molenaar Coutureprijs: het is een prijs die in het leven is geroepen om jong talent de mogelijkheid te geven hun collectie aan de wereld te presenteren. Als je wint krijg je namelijk een aantal unieke kansen én een mooi geldbedrag.

De jury adviseert overigens niet om het geld direct allemaal in een collectie te steken. Het kan een betere investering zijn als je het gebruikt voor een vervolgstudie, zodat je nog verder kunt komen in de mode.

Voor de finale werden veertien studenten geselecteerd die verschillende eindexamencreaties hadden gemaakt, op verschillende niveaus. De jonge ontwerpers waren duidelijk geïnspireerd door grootheden als Rodarte, Viktor & Rolf en Jill Sander, maar hadden ook hun eigen draai gegeven aan de ontwerpen.

Marije viel met haar ontwerpen in ieder geval genoeg op om de prijs in de wacht te slepen. Zij had namelijk shirts ontworpen die het hoofd bedekten. Daarnaast had ze shorts en dekens gemaakt die gebruikt konden worden als cape. Ze had hiervoor inspiratie opgedaan bij crime scene fotografie. De jury was onder de indruk en kreeg daarom tijdens de dertiende editie van de Amsterdam International Fashion Week de G-Star Raw Talent Award uitgereikt.

Afbeelding: Flickr account justin

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021