Excite

Een macramé armbandje maak je gewoon zelf

Met accessoires kun je je outfit enorm opleuken. Maar als je voor elke outfit andere accessoires wilt, dan kunnen de kosten hoog oplopen. Daarom is het veel handiger en leuker om zelf creatief bezig te gaan. Denk daarbij aan het maken van een leuk macramé armbandje. Dat heb je zo gedaan en je kunt er alle kanten mee op.

Een macramé armbandje: zo klaar

Om een macramé armbandje te maken, heb je 3 stukken waxkoord nodig. De stukken dienen elk ongeveer 70 cm lang te zijn. Pak ook ongeveer 10 gekleurde kralen, 2 koordklemmen, een slotje en eventueel nog een bedeltje en wat ringetjes. Ook heb je nog een beetje lijm nodig, een schaar en eventueel wat tangetjes, zodat je wat makkelijker kunt werken.

Vlechten

Pak het koordklemmetje en druppel daar een klein beetje lijm in. Pak vervolgens de drie draden en schuif die door het klemmetje. Knijp het klemmetje dicht en je hebt het begin van je armbandje. Nu begin je met vlechten. Dit doe je niet op de gewone manier, maar door een soort knoop te maken. Sla de linkerdraad over de middelste draad en plaats deze achter de rechterdraad. Je krijgt nu een soort lus. Pak de rechterdraad en doe daarmee hetzelfde: over de middelste draad en achter de linkerdraad plaatsen. Even aantrekken en je eerste knoop zit. Doe hetzelfde nu nog een keer, maar dan andersom, dus de draad die rechts zit gaat over de middelste en achter de linkerdraad. Herhaal die twee stappen, dus eerst links-rechts, daarna rechts-links net zo lang tot het armbandje af is. Daarna eindig je weer met een koordklemmetje, waar je het slotje aan zet.

Bedeltjes

Een macramé armbandje gaat er pas echt leuk uitzien met bedeltjes, ringetjes en kraaltjes. Als je die erin wilt, maak dan steeds twee knopen en rijg er daarna iets aan. Als je het lastig vindt om het bedeltje aan te rijgen, kun je deze ook vastzetten aan een ringetje bij de koordklem.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020