Excite

Een pak op maat met een maatpak

Een maatpak wordt steeds populairder in de zakelijke mode. Niemand wil nog een loszittend pak, als je ook een pak op maat kan laten maken. Toch is het lastig om te zien wat nu goede maatpakken zijn, omdat zoveel kledingwinkels hun pakken als maatpakken presenteren. Wat maakt nou een maatpak een goed maatpak?

Goedzittende pakken

Het maatpak is de laatste jaren steeds meer in opkomst. Steeds meer Nederlanders willen in Italiaans gesneden pakken naar het werk. Maar het is lastig om door de bomen het bos nog te zien. Waarom kosten sommige pakken 255 euro, terwijl andere pakken aan een prijs van ruim 1.000 euro komen? Pakken uit Engeland zijn met hun flodderige model nou niet bepaald maatpak te noemen terwijl perfect Italiaans uitgesneden pakken wel goed op maat zijn gemaakt.

Vraag hulp van een ervaren verkoper

Bij de aanschaf van een maatpak hangt er heel veel af van een verkoper. Wanneer je een onervaren verkoper hebt die zich houdt aan de standaard confectiematen, kun je een pak krijgen die op bepaalde plekken wel goed zit, maar op andere plaatsten een minder goede pasvorm hebben. Ervaren verkopers kunnen in een oogopslag zien op welke plaatsen van je lichaam een pak nauwsluitender moet zitten. Daarom is het belangrijk om na te gaan of de verkopers van winkels waar ze maatpakken verkopen een kleermakers opleiding achter de rug hebben. Vaak zijn dit de experts die je moet raadplegen wanneer je een goed pak wil hebben.

De prijs van een maatpak

Hoewel pakken in diverse prijsklassen worden verkocht, kun je dus ook zeer uitstekende kwaliteit in de goedkopere prijsklassen krijgen. De kwaliteit van de stof is hier vaak prijsbepalend.

Jouw pak op maat

Voor een goed zittend maatpak ga je naar een winkel met een goede kleermaker. Daar helpen ze je met het meten van je maten, maar ook de keus van het materiaal en de productiewijze van de maatpak. Dit zijn de drie factoren die het resultaat bepalen van hoe jouw maatpak uiteindelijk om je lichaam zit.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021