Excite

Terug van weggeweest: de luxueuze laagjes!

Als je denkt dat kant, broderie en tule tot het verleden behoren dan vergis je je! Modeontwerpers van nu gebruiken de luxueuze laagjes weer in veel van hun ontwerpen. Zo toonde Valentino lange opengewerkte jurken met veel kant en bloemen. Altijd al een romantische inslag gehad? Dan is deze mode wat voor jou!

Hoe maak je laagjesmode luxueus?

Een paar kanten jurkjes, een onderrok en een paar zijden blouses zijn de basis voor de luxueuze laagjes look. Zorg er voor dat de kleuren die je draagt goed bij elkaar passen, bijvoorbeeld door voor een ton-sur-ton effect te kiezen. Als je een echte luxueuze uitstraling wilt, is het belangrijk dat de kleding van lichtgewicht en (semi)transparant textiel is gemaakt. Zoek naar stoffen met een luxe, verfijnde uitstraling, zoals zijde, satijn en kant. Completeer je look met mooie zilveren oorbellen, fijne kettinkjes en elegante armbanden.

Luxueuze laagjes op de catwalk

Dit seizoen laten verscheidene modehuizen, zoals Dior, Vuitton en Chanel, zien dat laagjes weer helemaal hip zijn. Op de catwalk zagen we veel creaties in een romantisch tintje van verfijnde materialen als kant, broderie en tule te zien in voornamelijk wit- en crèmetinten voor een nude look. Stella McCartney ontwierp op draagbare nachtmode geïnspireerde kleding: lange broeken van zijde, gecombineerd met eenvoudige jasjes. Het zijn allemaal trendy varianten op de onderkleding van weleer. De laagjes geven kleding een mooie chique en vrouwelijke look. Maar het draagcomfort van deze visie op de laagjesmode is er daarom niet minder om! En op deze manier krijgen de luxueuze laagjes een eigentijds gezicht.

Hoe stel je een outfit met luxueuze laagjes samen?

Als je je wilt hullen in de romantische laagjesmode valt er veel te combineren. Je kunt als basis bijvoorbeeld een opengewerkt jurkje van zijde met een onderrok dragen. Draag er een kanten blouse boven, voor een geraffineerd effect. Ook met broeken kun je eindeloos combineren. Draag een zijden broek eens met een spannend doorschijnend shirt waar je weer een opengewerkt kanten vestje over draagt. Zo zie je er elegant maar ook eigentijds uit met de luxueuze laagjes!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020