Excite

Christian Louboutin: de man achter de damesschoen

Louboutins staat bekend om de rode schoenzolen van lak. Vrijwel altijd is de hoogte van van deze Franse damesschoenenontwerper de hakken aanzienlijk. Christian Louboutin heeft het namelijk tot zijn missie gemaakt om de stiletto's weer terug te brengen, sinds hij al twaalfjarige van school spijbelde om clubs te bezoeken waar danseressen op torenhoge hakken in fantastische kostuums hun shows gaven.

Louboutin in zijn jeugd

Christian Louboutin had een bijzondere jeugd. Hij spijbelde vaak van school om clubs te bezoeken waar hij bijzonder onder de indruk raakte van de kleding en schoenen die hij daar zag. Toen hij twaalf was werd hij voor de derde keer van school gestuurd en moeder Louboutin vond het welletjes. Ze stuurde hem weg om bij een vriend te gaan wonen. Christian Louboutin maakte zijn school nooit af, maar spijt heeft hij niet ondanks dat maar weinig mensen achter zijn keuze stonden.

Louboutins opleiding

Louboutin heeft weinig opleiding genoten, maar is tijdens reizen in zijn tienerjaren verschillende schetsen gaan maken van schoenen die pasten bij zijn esthetiek. Bij bekende modeateliers ontmoette Louboutin de juiste mensen, waardoor hij als freelance ontwerper aan de slag kon bij onder andere Chanel en Yves Saint Laurent.

Louboutins eerste collectie

In 1991 ontwierp Christian Louboutin zijn eerste collectie hoge hakken voor dames. Met prinses Caroline van Monaco als zijn eerste fan, kon Louboutin zich geen betere start bedenken. Vanaf 1992 maakte hij al zijn schoenen met de herkenbare rode zool. Louboutin is voor een groot deel verantwoordelijk voor de terugkomst van de stilettohak in het straatbeeld van de jaren negentig en de daarop volgende jaren. Alle grote sterren dragen vandaag de dag 'Louboutins' en op de rode lopers van grote evenementen zijn de hoge hakken altijd te vinden.

Louboutins rode zolen

Christian Louboutin heeft een hekel aan namaak, omdat hij zijn klanten alleen de kwaliteit van echte Louboutins gunt. Hij staat erom bekend dat hij regelmatig Chineze producenten aanklaagt die zijn stiletto's namaken. In 2007 vroeg Louboutin in Amerika een patent aan op de bekende rode zolen. Op basis daarvan klaagde hij in 2011 Yves Saint Laurent aan, omdat ook zij schoenen op de markt brachten met een rode zool.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020