Excite

Hoe kleed je jouw lichaamsvorm?

Door goed te kijken naar je lichaamsvorm, kan je de voor jou mooiste kleding uitzoeken. Daarnaast kan je ook bepalen hoe je kleding het beste kan dragen. Niet alle modellen en kledingstijlen zijn geschikt voor iedereen. Welke lichaamsvorm beschrijft jouw figuur het beste? En in welke kleding ziet jouw lichaam er het beste uit?

Welke lichaamsvorm heb jij?

Er zijn allerlei beschrijvingen om duidelijkheid te krijgen over de vrouwelijke lichaamsvorm. Misschien herken je jezelf niet direct in een omschrijving. Maar ongetwijfeld dat je jezelf enigszins zult herkennen in de onderstaande beschrijvingen. Of vraag een goede vriend of vriendin om met je mee te kijken.

Lichaamsvorm 1: de peer

De peervorm is veel besproken onder vrouwen. Bij dit figuur zit het meeste gewicht op de heupen en dijen. Het bovenlichaam is klein en je hebt een smalle taille.

Bij dit figuur staan skinny jeans en getailleerde tops uitstekend. Broeken met wijde pijpen en coltruien kan je beter laten liggen.

Lichaamsvorm 2: de omgekeerde driehoek

De lichaamsvorm van de omgekeerde driehoek is het tegenovergestelde van de peervorm. Het bovenlichaam is breed, met name bij de buste en schouders, en de heupen zijn relatief smal.

Het zal je niet verbazen dat je met dit figuur juist wel broeken met wijde pijpen kan dragen en juist geen skinny jeans. De getailleerde tops kunnen wel, maar kies dan niet voor korte topjes.

Lichaamsvorm 3: de rechthoek

Een andere lichaamsvorm is de rechthoek. De taille is nauwelijks te onderscheiden, aangezien deze bijna gelijk is aan het boven- en onderlichaam. De buste en heupen zitten op dezelfde verhouding. Het meeste gewicht zit op het bovenlichaam.

Draag bij dit figuur getailleerde tops die meer vorm geven, samen met skinny jeans en rechte broeken. Ontwijk wijde en loszittende kleding, hierdoor krijgt je lichaam juist minder vorm.

Lichaamsvorm 4: de zandloper

Bij deze lichaamsvorm zijn de schouders en heupen breed en de taille is weer smal. Dit figuur wordt gezien als de meest vrouwelijke lichaamsvorm.

Maar vrouwelijk of niet, je kan niet alles dragen met dit figuur. Getailleerde tops en jassen met strakke mouwen of mouwloze tops staan prima, samen met getailleerde rokken en skinny of rechte broeken. Draag geen broeken met hoge taille of wijde pijpen. Hetzelfde geldt voor truitjes met wijde mouwen.

Lichaamsvorm 5: de appel

Vrouwen met deze lichaamsvorm hebben slanke benen en een stevigere buik, taille en armen.

Als je jouw appelfiguur slanker wilt laten lijken, kies dan voor getailleerde kleding. Getailleerde jasjes, tops en jurkjes. Combineer ze met een rechte broek.

Je mag gezien worden!

Of je nou een lichaamsvorm hebt van een peer, een rechthoek, zandloper of appel. Draag kleding wat jouw lichaam het beste siert en waar jij je het prettigst in voelt. De skinny jeans blijkt niet voor elke lichaamsvormen geschikt. En die wijde truien kan blijkbaar niet iedereen aan. Elke lichaamsvorm heeft details die je kan verhullen, maar ook details die je mag laten zien!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020