Excite

Leuke carnavalskleren hoeven niet duur te zijn!

Carnaval komt er weer aan! Voor de meeste mensen is dat een ontzettend leuke tijd. Het kan echter ook een dure tijd zijn: niet alleen het uitbundige feesten moet betaald worden, maar ook de carnavalskleren. Gelukkig hoeft dat laatste helemaal niet duur te zijn, zeker niet als je er een klein beetje moeite voor wilt doen.

Carnavalskleren moeten eigenlijk wel uniek zijn; het is niet de bedoeling dat je elk jaar in dezelfde kleding rondloopt. Dat wil echter niet zeggen dat je carnavalskleren ook elk jaar volledig nieuw moeten zijn. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om eens een jaar kleding te ruilen met iemand uit je familie, een vriend(in) of een collega. Dan hebben jullie allebei een nieuwe outfit, maar het kost je niets.

Een andere goede mogelijkheid om goedkoop aan carnavalskleren te komen is door tweedehandswinkels en –websites na te struinen. Er zijn altijd mensen die hun carnavalskleren weg doen, omdat ze het feest niet meer vieren of het volgende jaar ook graag een iets andere outfit hebben. Dat betekent dat je een leuke outfit kunt scoren, zonder dat je daar heel veel voor hoeft te betalen.

Tot slot kun je natuurlijk nog zelf een outfit maken. Dat kan door een volledig nieuw patroon te maken, maar ook bijvoorbeeld door een oud pak aan te passen. Dat bespaart je veel werk en geld aan materialen en geeft je toch heel veel vrijheid om er iets compleet nieuws van te maken.

Afbeelding: Flickr account David JAGER

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020