Excite

Leer is weer helemaal in!

Als je nog steeds denkt dat leer vooral kenmerkend is voor de jaren ’80 heb je het mis. Leer is namelijk weer helemaal in. Op de catwalks zie je niet anders en dus kunnen wij natuurlijk ook niet achterblijven.

Wanneer een bepaald kledingstuk of een bepaalde stof regelmatig terugkomt in dé modebijbel Vogue, dan kun je er vergif op innemen dat je te maken hebt met een nieuwe trend. En als er iets veel voorkomt in de herfsteditie van Vogue, dan is het wel leer. Naast een mooie reportage waarin Pixie Geldof een aantal leren outfits showt, zien we ook grote sterren als Chloë Sevigny en Angelina Jolie in leer op de rode loper verschijnen.

Volgens kenners is de revival van leer geen toeval; in een tijd waarin iedereen zijn of haar portemonnee scherp in de gaten houdt, is er steeds meer belangstelling voor kleding die wat langer meegaat. Leer is wat dat betreft een prima keuze: het is een kwaliteitsproduct dat een flinke levensduur heeft. Op de juiste manier gedragen kun je bovendien alle kanten op met leer. Denk aan een leuk jasje, een mooie broek of een spannend kort rokje. Combineer je rokje met een stoere legging en je hebt een outfit die je gemakkelijk tijdens deze herfstachtige dagen kunt dragen. Gecombineerd met platte schoenen natuurlijk!

Afbeelding: Flickr account Idhren

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021