Excite

Lederen jassen: altijd mode!

Als lederen jassen geen 'must have' waren, was er niet zo veel namaak en prul op de markt. Ga maar eens met vakantie in Spanje, Griekenland of Turkije. Overal zie je honderden shops met leren jassen. Of, misschien beter geformuleerd, nep lederen jassen. En daar vragen ze evenveel euro's voor als voor echt leer! Je moet er dus iets van kennen om niet beduveld te worden! Zelfs na de helft gepingeld te hebben op de vraagprijs, betaal je vaak evenveel als in de Nederlandse of Belgische winkels. Want ook die hebben aanbiedingen of interessante inruilvoorwaarden. Voor je 'oude' leren of pelsen jas krijg je dan een inruilbedrag bij aankoop van een nieuw exemplaar uiteraard!

Vakantiegevaar!

Waar de handige verkopers in het buitenland tijdens je vakantie met alle middelen gebruik van maken: hoeveel kost een lederen jas in eigen land? Dat weet je natuurlijk niet als je aankoop van een leren jas een vakantiebevlieging is. Gevolg? Menigeen komt thuis met een gesmokkelde leren jas en ontdekt dat je voor datzelfde geld hier in eigen land ook een leren jas kunt kopen. Hiep hiep hoera, je bent immers in vakantiestemming en denkt (mede door te pingelen op de prijs) een koopje te kunnen doen. Nou, vergeet het maar!

Garantie?

Meestal krijg je er in die verre oorden ook nog een of ander certificaat bij omtrent garantie en onderhoud. Geef toe: ga jij je leren jas opsturen naar Turkije als er bij thuiskomst iets aan scheelt? Want dat is op eigen kosten? En wie zegt dat je je jas ooit terugkrijgt? En dat het probleem dan is opgelost? Of dat die shop waar je dat juweeltje van een jas kocht nog bestaat na enkele maanden?

Hier kopen!?

Je raadt het al: koop een lederen jas hier in eigen land. Bij een winkelier die (hopelijk) ook goede service biedt. Ook hij kan je goed advies geven over het onderhoud van je leren jas. Bovendien steun je op die manier de lokale of regionale middenstand. Ook dat is een argument waar je niet meteen bij stilstaat maar dat toch wel van belang is.

Natuurlijk zijn er in eigen land ook bedenkelijke winkels waar je misschien wordt bedonderd. Die mogelijkheid is nooit uit te sluiten.

Maar toch... een leren jas koop je niet voor één seizoen, daar is ie te duur voor. Dat niettegenstaande dat de ledermode ook elk jaar verandert. Kijk maar naar de lengte van de jassen, de maat, de kleuren, de merken die hip zijn en de prijs. En als je echt geld wilt besteden, ben je bijna verplicht om je peperdure Armani leren jas te verzekeren. Want wie durft zijn leren jas zomaar achter te laten aan een eenzame kapstok?

 

 

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020