Excite

Last van de hitte? Draag een hoed

  • Michelle Phan

Vrijdag wordt misschien wel de warmste dag van het jaar. Mocht je van plan zijn om de dag lekker buiten door te brengen, dan zul je je moeten bewapenen tegen de warmte. Als je last hebt van de hitte, dan kun je een hoed dragen om je hoofd koel te houden.

Populaire accessoire

Een hoed is al een aantal jaar een populaire accessoire. Zo hebben we de afgelopen seizoenen veel fedora hoeden, jazz-hoedjes, bolhoeden en rieten vissershoedjes gezien. Ook de grote flaphoeden voor dames zijn al enkele zomers erg in trek. En laten we de boerenpet vooral niet vergeten. Genoeg om uit te kiezen dus!

Hoed tegen de zon

Waarom dragen we een hoed tegen de zon? Een hoed beschermt je hoofdhuid tegen verbranden. Omdat je hoofdhuid erg bepalend is voor je lichaamstemperatuur, zorgt het dragen van een hoed er ook voor dat je geen zonnesteek krijgt. Een hoed met een brede rand beschermd ook nog eens je gezicht van verbranding. Kies dan voor een model met een rand van minstens 7,5 centimeter.

Hoed combineren

Een hoed past perfect bij het najaars- of winterweer. In de zomer is het lastiger combineren. Draag met warme temperaturen in ieder geval een hoed van licht materiaal. Ga voor riet, of gevlochten kunststof. Donkere kleuren kunnen extra warmte genereren. Draag daarom geen zwarte hoeden, maar kies voor wit, natuurlijk riet of warme caramelkleuren.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021