Excite

De lange zomerjassen mogen weer

Het weer voor de lange zomerjassen komt er weer aan. En zelfs in het begin van de herfst kunnen lange zomerjassen nog gedragen worden.

Terug van de jaren '80

Echte lange zomerjassen zijn jassen die over de billen vallen. Een bekende lange zomerjas is de trenchcoat. Die komt gewoonlijk tot halverwege de bovenbenen. In de jaren '80 waren lange zomerjassen tot aan de kuiten helemaal hot en maakte in 2010 een comeback. De lange jassen worden geassocieerd met snelle vrouwen. De managers, de directrices, op en top carrièrevrouwen. Niet zo vreemd, want met een lange jas blijft een mantelpak goed beschermd tegen slecht weer.

De grote namen

Max Mara, Luciano Soprani, Roberto Cavalli zijn enkel drie grote ontwerpers die lange zomerjassen op de catwalk lieten zien in 2010. Op de website Trendystyle.nl staan foto's van trendy lange zomerjassen. Vrouwelijke halflange zomerjassen met ruches, zachte kleuren gecombineerd met een chique zomerbroek of een nette jurk.

Vrouwelijke lijnen

De laatste jaren zijn lange zomerjassen aantrekkelijker gemaakt. De eerst zo simpele regenjas is in de 21e eeuw stijlvoller. De lange zomerjassen zijn nu een gewild kledingstuk voor elke vrouw. De lijnen van de lange zomerjassen volgen de vrouwelijke vormen. Hierdoor zijn lange zomerjassen vrouwelijker en eleganter.

Felle en zachte kleuren

Naast vrouwelijke lijnen hebben de lange zomerjassen nu eindelijk mooie kleuren en versieringen. Vroeger was de trenchcoat voornamelijk in basic kleuren te krijgen. De laatste jaren durven modehuizen de lange zomerjassen ook in diverse kleuren te maken. Felle kleuren maar ook zachte pastelkleuren met borduursels, opvallende knopen en riemen. Door de vrouwelijke lijnen en kleuren mogen vrouwen gezien worden in lange zomerjassen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020