Excite

Lagerfeld ontwerpt voor Coca-Cola

Fashionistas kunnen binnenkort helemaal in stijl een frisje drinken, want modeontwerper Karl Lagerfeld is opnieuw gevraagd om een fles te ontwerpen voor Coca-Cola. Dit jaar zullen er drie verschillende aluminiumflesjes van zijn hand verschijnen.

Verdere details over de ontwerpen, en de bijbehorende reclamecampagne, zijn nog niet vrijgegeven. Volgens Women’s Wear Daily wil Coca-Cola voorlopig alleen laten weten dat het uiterlijk van de flessen grafisch zal zijn. Vanaf april zijn de ontwerpen, als limited edition, in elf Europese landen verkrijgbaar.

Het is de tweede keer dat Lagerfeld samenwerkt met Coca-Cola. Vorig jaar schakelde de frisdrankgigant hem ook al in. Hij kwam toen met een zilverkleurig flesje, met daarop zijn eigen silhouet, zijn handtekening en een knalroze dop. Lagerfeld nam destijds ook zelf het fototoestel ter hand om de campagne met modellen Coca Rocha en Baptiste Giabiconi te schieten.

Coca-Cola maakt regelmatig gebruik van designers uit de modewereld. Alberta Feretti, Blumarine, Etro, Fendi, Marni, Missoni, Moschino, Versace, Manolo Blahnik, Nathalie Rykiel en Zac Posen hadden ook al eens de eer om een fles te ontwerpen.

Overigens is Lagerfeld zelf niet vies van wat commerciële schnabbels. In een Duitse commercial voor Volkswagen spreekt de Chanel-ontwerper lovend over de nieuwe modellen Golf en Polo Style. Ook voor deze reclame werkte hij samen met zijn favoriete model, Baptiste Giabiconi.

Afbeelding: Flickr, gebruiker The Swedish Seal

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021