Excite

Lady Gaga's vleesjurk is raarste outfit

  • Behind the Candelabra

Lady Gaga heeft de afgelopen jaren in heel wat vreemdste outfits het podium bestegen, maar de vleesjurk steekt er met kop en schouders bovenuit. Dat blijkt uit een enquête die is gehouden in verband met de DVD-uitgave van de film ‘Behind the Candelabra’. Tweeduizend Britten gaven hierin aan welke outfits de raarste zijn geweest door de jaren heen. Daarbij konden zij allerlei artiesten en hun kleding noemen.

Vleesjurk van Lady Gaga

De vleesjurk van Lady Gaga kreeg van de ondervraagden een welverdiende eerste plaats op de ranglijst van raarste outfits. De runner-up is Elton John met een Donald Duck-pak en op de derde plaats de zes meter lange bontjas van Liberace. De laatste is niet geheel toevallig het onderwerp van ‘Behind the Candelabra’.

Franc Fernandez

Lady Gaga droeg de vleesjurk in 2010 tijdens de MTV Video Music Awards. Het was een ontwerp van de Argentijnse Franc Fernandez. De jurk bestond in zijn geheel uit dun gesneden rauw vlees, en niet alleen de jurk, maar ook de hoed en schoenen kwamen rechtstreeks uit de koeling van Fernandez. De meeste controverse kwam naderhand, toen verschillende kunstenaars zeiden al eerder een dergelijke jurk te hebben gemaakt.

Red Hot Chili Peppers

Verder staan in de lijst op plaats vier de Red Hot Chili Peppers, naakt met slechts een sok om het geslacht. Op vijf staat Freddie Mercury met kroon, cape en wandelstok en op zes Madonna met de door Jean Paul Gaultier ontworpen puntige beha.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021