Excite

Laarzen, modeartikel en functioneel tegelijk!

Laarzen zijn heerlijk veelzijdig: ze zijn functioneel en voor allerhande klussen in te zetten, maar ze zijn ook om gezien te worden. Laarzen zijn niet meer weg te denken uit je kledingkast!

Zeker in de winter kan het heerlijk zijn om laarzen te dragen. Ze geven je benen warmte, en beschermen je kleding tegen water en vuil. Ook tijdens werkzaamheden kan het handig zijn om laarzen te dragen. Controleer dan wel goed of de betreffende laars bij de aard van de werkzaamheden hangt. Zo zijn er laarzen met een stalen neus om te beschermen tegen materiaal dat kan vallen. Voor werkzaamheden in je vijver kun je lieslaarzen aanschaffen.

Ook als modeartikel is de laars helemaal terug. Er zijn verschillende modellen zoals de enkellaars, de middelhoge laars hoge laarzen tot aan je knieën. Zo is er voor elke gelegenheid en bij elk kledingstuk wel een passende laars te vinden! Wel is het aan te raden in de winter een lederen laars te dragen; stof (bijvoorbeeld suède) kan snel beschadigen.

Laarzen zijn in veel gevallen gemaakt van leer, dit vergt onderhoud. Bij speciaalzaken kun je middelen kopen om het leer soepel en in goede conditie te houden. Mocht je schoeisel versleten zijn dan hoef je ze niet direct weg te gooien! Veelal kunnen versleten schoenen prima gerepareerd worden door een schoenmaker, zo kun je nog langer genieten van je favoriete schoenen! Natuurlijk is het ook het overwegen waard om schoenen tweedehands te kopen om ze zo een tweede leven te geven.

Afbeelding: Flickr account ms.Tea

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020