Excite

Korset in lingerie

Steeds meer dames durven het aan om sexy lingerie aan te schaffen. Soms voor hun partner, maar nog vaker omdat ze zichzelf fijner voelen met verzorgde ondermode. Het korset is tegenwoordig een heel geaccepteerde vorm van lingerie. Niet zoals vroeger voor een dichtgesnoerd lichaam, maar puur voor het oog én tegen ondergoedrandjes onder een strak jurkje.

Het korset van vroeger

Korsetten kwamen in de mode toen vrouwen een slanke wespentaille dienden te hebben. Het korset werd gedragen onder een nauwsluitende jurk, waardoor het silhouet van de vrouw extreme verhoudingen kreeg. Veel vrouwen in de negentiende eeuw werden onwel van de strakke korsetten. Gedurende de twintigste eeuw raakte het korset uit de mode en werd een meer natuurlijke vorm van het lichaam het gangbare modebeeld. De BH bleef wel een vast onderdeel van de de dagelijkse lingerie.

Korset in lingerie

Tegenwoordig zien we korsetten steeds vaker terugkomen in de betere lingeriezaken, maar ook in de H&M en andere highstreet winkels. Het korset bestaat dan uit een BH met een lijfje van een zachte stof, soms transparant. Een korset heeft vaak baleinen: harde naden die soms gevuld zijn om je lichaam in vorm te houden. Het grote voordeel van een korset behalve natuurlijk de sexy look, is dat kleding zoals jurken en strakke t-shirts veel mooier passen. Zeker als je buitenkleding dunne stof heeft, dan kan een korset ervoor zorgen dat het materiaal natuurlijker valt.

Verleiden met een korset

Wil je een partner verleiden met een korset? Kies dan voor een mooie set met matchende slip. Aan het korset zit vaak een BH vast. Aan de onderkant van het korset kun je jarretels bevestigen, om kousen aan vast te maken. Een onmisbare look voor een romantische avond.

Korset als normale kleding dragen

Het is een trend om op lingerie geïnspireerde details te verwerken in normale kleding. Denk aan topjes die op een korset lijken, maar dan van stevig katoen. Ook randjes kant en sluiting door middel van BH-haakjes zien we steeds vaker terug in dagelijkse kleding. Een korset van dekkende stof kan prima op een spijkerbroek gedragen worden. Je lingerieset om je vriend een spannende avond te bezorgen, kun je echter beter bewaren voor in de slaapkamer.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020