Excite

Koop kinderschoenen op kwaliteit

Kinderen zijn volop in de groei. Ook de voetjes van je kind ontwikkelen zich en hebben de ruimte nodig. Let bij het kopen van schoenen voor je kinderen dus goed op ergonomische kwaliteiten, en maak je niet te druk over de look.

Ergonomie streeft er naar gebruiksvoorwerpen, waaronder schoenen, zo te maken dat de veiligheid, de gezondheid, het comfort en het goed functioneren van mensen bevorderd wordt. Het is voor kinderen belangrijk dat hun voeten alle kans krijgen om te groeien. Dit mag niet belemmerd worden doordat ze verkeerde schoenen dragen. Let bij het aanschaffen van kinderschoenen dus goed op de volgende dingen:

Koop nooit te kleine schoenen voor je kind. Kindervoeten bevatten nog veel buigzaam kraakbeen en wanneer schoenen te klein zijn kan dat ten koste gaan van een goede vorming van de voet. Het lijkt voor de hand liggend, maar trek kinderen geen schoenen met hoge hakken aan. Dit levert bijna gegarandeerd voetproblemen op latere leeftijd op.

Hoewel je nooit te kleine schoenen moet kopen, mag de kindervoet ook niet schuiven in de schoen. Koop dus een schoen met een goede sluiting bij de wreef. Klitteband is een uitstekende optie; ook als de voet groeit en dikker wordt kan de sluiting daarop worden aangepast. Vergeet niet goed op de zool te letten. Die moet soepel zijn en mee kunnen buigen met de bal van de voet. Dit voorkomt struikelpartijen.

Afbeelding: Flickr, gebruiker timtak

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021