Excite

Koop je zomerkleding in de aanbieding!

Kleding is best duur, maar als je het slim aanpakt, kun je je zomerkleding aanschaffen voor de helft van de prijs, of misschien zelfs nog wel minder. Als je een beetje oplet, zul je zien dat het tegenwoordig bijna altijd uitverkoop is. In plaats van twee keer per jaar, wordt de collectie soms wel vijf keer per jaar vervangen. Dat betekent dat er regelmatig opgeruimd moet worden en dat scheelt behoorlijk in je portemonnee. Tenminste, als je dan je slag slaat.

Wie wil shoppen in de uitverkoop, moet één ding goed in de gaten houden: als je iets niet echt super, super, supergraag wilt hebben, wacht dan tot de laatste prijsverlaging. Die ligt in de meeste winkels op 70%. Veel duurdere winkels houden 50% als maximum aan. Langer wachten heeft geen zin, want gratis weggeven doen ze niet. Voor die tijd hoef je echter nog niets te kopen, want waarom zou je vandaag iets met 20% korting kopen, als je weet dat het over drie weken – mits het er nog hangt – voor 70% korting te koop is?

Wees ook niet bang om buiten het seizoen te kopen. Juist dan zijn de prijzen veel lager. Kijk wel of een kledingstuk heel erg modegevoelig is, want in dat geval kun je het misschien beter laten hangen. Voor basisstukken geldt dat echter niet; die zijn tijdloos en kun je prima een jaar van tevoren kopen!

Afbeelding: Flickr account Creole Collection

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020