Excite

Koop het beste kinderbed

Een goed kinderbed moet voldoen aan verschillende eisen. Zo moet het bed minimaal 120 centimeter lang en 55 centimeter breed zijn. Als je een verstelbaar kinderbed of ledikant koopt, moeten de zijwanden minimaal zestig centimeter hoog zijn (vanaf de bedbodem gemeten). De afstand tussen de spijlen moet minimaal 4,5 en maximaal 6,5 centimeter tellen.

Vanzelfsprekend wil je dat je kind veilig in zijn of haar kinderbed ligt. Kijk daarom ook goed naar het materiaal waar het kinderbed van is gemaakt. Is het glad? Als het kinderbed van hout is, let dan goed op de afwerking. Je wil natuurlijk niet dat er ergens splinters kunnen ontstaan (of zelfs al aanwezig zijn!). Verder moeten de verschillende onderdelen van het bed stevig aan elkaar zijn gemonteerd.

Bij sommige kinderbedden kun je de spijlen zelf verwijderen, zodat je kind zelfstandig uit bed kan als hij of zij wat ouder is. Let er wel op dat je kind niet zelf gemakkelijk de spijlen weg kan halen. Als de zijkant van het kinderbed opengeklapt kan worden, moet hier een kinderslot op zitten. Is je bed verstelbaar in hoogte, controleer dan of je het bed op elke hoogte goed vast kunt zetten.

Het matras van het kinderbed, tot slot, moet ook aan diverse eisen voldoen. Zo moet de dikte minimaal acht centimeter zijn. Ook is een goed matras voor een kinderbed niet te zacht; kinderen kunnen dan stikken als ze op hun buik liggen. Verder moet het matras vanzelfsprekend goed in het kinderbed zelf passen. Koop een matras nieuw of laat een tweedehands matras professioneel reinigen.

Met bovenstaande tips heb je alle ingrediënten voor het beste kinderbed en kun je rond gaan kijken welke jij het mooist vindt voor je zoon of dochter.

Afbeelding: Flickr, Lance Shields

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020