Excite

Kobalt blauw: trend van 2011 blijft populair

Kobalt blauw heeft altijd mooi in de huiskamer gestaan. Wie kent niet het kobalt blauwe glaswerk dat je als asbak, sierfles of fruitschaal vaak terugvindt bij mensen thuis. Maar ook doet deze prachtige kleur het goed als kleding. In 2011 was het een ware fashion hit. En ook dit jaar kun je je nog best vertonen in kobalt blauw.

Wat kun je doen met kobalt blauw?

Kobalt blauw is al eeuwen lang een geliefde kleur. Het diepe blauw ontstaat door de vermenging van kobalt(II)oxide - aluminiumoxide. Vorig jaar werden sterren als Jessica Alba en prinsessen als Kate Middleton gespot in kobalt blauw. De kleur past dus bij alle gelegenheden, mits het goed gedragen wordt. Maar ook dit jaar zie je in beroemde winkelstraten van wereldsteden weer trendy types lopen in kobalt blauw.

Kobalt blauw in accessoires

Om op te vallen in kobalt blauw hoef je je niet per se helemaal in deze kleur te hullen. Dankzij het intense blauw valt een accessoire al op. Met een armband, sjaal, tas of hoed heb je al direct een leuke eyecatcher aan jezelf toegevoegd. Ook mooi staat een ketting van kobalt blauwe kralen.

Combineren met kobalt

Verder kun je kobalt blauw prima met een casual jeansbroek en shirt mixen. Doe daar een blazer van de mooie blauwe kleur bij en je hebt een frisse hippe uitstraling.

Wil je er chique uitzien? Ook dat gaat prima met kobalt blauw. Een satijnen bloes van deze kleur staat altijd mooi. Of wil je echt schitteren op een feest? Draag dan een jurk in de kleur kobalt blauw. Neem daaronder pumps van een lichte kleur, zodat je je jurk het beste tot zijn recht komt.

Kobalt blauw in de uitverkoop

Het voordeel van voorbijgaande trends is, dat je hartstikke leuke kleding in de uitverkoop kunt kopen. Doordat kobalt blauw vorig jaar al een trend was, heb je kans dat je deze kleur ook bij tweedehandszaken of afgeprijsd bij winkels tegenkomt. Kijk daarom snel op veilingsites, de aanbiedingen in kledingzaken en op vlooienmarkten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020