Excite

Kleren van je partner niet mooi? Weggooien!

Bijna de helft van alle vrouwen die de kleren van haar partner niet mooi vindt, gooit regelmatig stiekem kleding weg. In een relatie duurt het ongeveer zes maanden voordat vrouwen actie ondernemen om de kledingstijl van hun nieuwe partner te veranderen.

Kledingstijl vriend veranderen

Maar liefst 44 procent van alle vrouwen probeert tijdens de relatie de kledingstijl van haar vriend te veranderen, zodat hij het perfecte accessoire wordt voor de vrouw zelf. 48 Procent van de mannen zegt dat hun partner inderdaad een grote invloed heeft op zijn kledingstijl. Ongeveer één op de vijf vrouwen zegt niet tevreden te zijn met de inhoud van de kast van haar man.

Verkeerd wasprogramma

Vrouwen hebben in het bijzonder een hekel aan meggings (leggings voor mannen), joggingpakken bestaande uit één geheel, leren broeken, driekwartbroeken en teenslippers. Een op de zeven vrouwen heeft trouwens een prima oplossing voor de lelijke kleren van haar partner: zij geven toe de lelijkste items expres met een verkeerd wasprogramma mee te laten draaien, zodat hij het daarna niet meer kan dragen.

Aantrekkelijke kledingstijl

Het onderzoek werd uitgevoerd door het Britse Marks & Spencer naar aanleiding van het Oxfam Shopping initiatief. Daarbij worden consumenten aangemoedigd om hun oude kleren aan een goed doel te schenken, in plaats van ze weg te gooien (of mee te wassen in een fout wasprogramma). De beste Britse kledingkast staat overigens in het huis van David Beckham. Veel Engelse vrouwen zien het liefst hun vriend in de Beckham-stijl. De uitgesproken komediant Russel Brand heeft volgens Britse vrouwen de minst aantrekkelijke kledingstijl.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021