Excite

Was je dure kleren kleren met een handwas

Wassen is al niet leuk, maar je kleren in een handwas is voor velen te tijdrovend of te moeilijk. Toch is voor het behoud van je kleren een handwas beter dan het wolprogramma van je machine. Maar hoe was je nu je kleren op de goede manier op de hand? In deze vijf stappen heb je de perfecte handwas.

Stap 1. Controleer het wasvoorschrift

Kijk even het wasvoorschrift na en kijk of er geen grote vlekken in je kleding zitten. Als dat het geval is, week dan je was met een inweekmiddel of gebruik een vlekkenverwijderaar. Veel vlekken verdwijnen ook met ossegalzeep.

Stap 2. Bereid de handwas voor

Maak twee teiltjes klaar. Eén met lauwwarm water waar je met je handen in kan, anders is het te heet. De andere met kouder water voor het spoelen. Let er bij wol op dat de temperatuur minder dan 10 graden verschilt anders gaat je wol vilten. In het warme water los je de gewenste hoeveelheid waspoeder op. Let er op dat je dit goed doet anders krijg je witte strepen op je kleding.

Stap 3. Doe de handwas

Doe de kleren in de handwas en beweeg die met je handen heen en weer. Maak cirkels, knijp er eens in, maar niet schuren of schrobben. Dit hoeft geen uren te duren.

Stap 4. Spoel de was goed uit

Spoel de kleding in het andere teiltje uit. Ook weer door te bewegen of knijpen en het water met zeep er af te laten druipen. Als je in de badkamer wast, dan kun je de hulp van de douche gebruiken.

Stap 5. De was laten drogen

Leg de kleding op een handdoek en rol die op. Daarmee verdwijnt veel water. Ga onder geen beding wringen, dat is niet goed voor de tere stof. Hang de kleding daarna aan een hangertje of het droogrek te drogen.

Een handwas is het beste voor je tere kleding

Als je je kleren in de handwas wast en ook nog met de vijf stappen in je gedachten, dan is dat met afstand de beste manier om je meestal dure kleding of lingerie langer mooi te houden. En zeg nu zelf: dat is het meerwerk dat je hebt zeker wel waard.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020