Excite

Ken jij de beste kledingontwerpers van Nederland?

Nederland lijkt misschien een klein land, maar er zijn meerdere dingen waar we groot(s) in zijn. Mode is één van die zaken. Wie goed oplet tijdens rode-loper-events in de Verenigde Staten, ziet regelmatig een creatie langskomen van kledingontwerpers uit Nederland. En ook in Nederland zijn veel mensen die graag voor haute couture gaan. Maar voor wie kun je dan het beste kiezen?

Grote namen in de Nederlandse modewereld

Welke kledingontwerpers uit Nederland het beste bij jou passen, hangt natuurlijk van je stijl af. Wel zijn er een aantal namen die je zeker in de gaten moet houden.

Addy van den Krommenacker

Een van de grootste ontwerpers van ons land is Addy van den Krommenacker. Deze vriendelijke ontwerper is in binnen- en buitenland bekend en schoof zelfs al eens aan bij America’s Next Top Model. Van den Krommenacker staat vooral bekend om zijn feestelijke en vrouwelijke jurken en ontwierp trouwjurken voor veel bekende Nederlanders.

Jan Taminiau

Houd je meer van een iets alternatieve stijl, dan kun je ongetwijfeld iets van je gading vinden in collecties van Jan Taminiau. Hij maakte bijvoorbeeld een mooi kledingstuk van een gerecyclede postzak en verzorgde een jurk voor Lady Gaga. Met een atelier op de Amsterdamse Wallen heeft Taminiau aan inspiratie geen gebrek.

Marlies Dekkers

Mode is niet altijd volledig zichtbaar. De lingerie van Marlies Dekkers behoort bijvoorbeeld tot onze meest succesvolle exportproducten. Deze lingerie wordt gekenmerkt door bandjes over de borsten, die vaak boven de kleding zichtbaar zijn. Dekkers opende in de afgelopen jaren niet alleen winkels in Nederland, maar ook in Amerika, Frankrijk en zelfs Bangkok. De lingerie is vrij prijzig, maar in de aanbieding is het zeker mogelijk om ook koopjes te scoren.

Aanstormend talent

Mode is altijd in beweging en wie van mode houdt, moet ook zeker aanstormend talent in de gaten houden. Wie weet sta jij aan het begin van de carrière van de nieuwe beste kledingontwerpers van Nederland. Waar je dat talent vindt? Bijvoorbeeld tijdens wedstrijden als de Frans Molenaar Couture Prijs of de Amsterdam of Rotterdam Fashion Week.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020