Excite

Kledinglijn Kanye West populair

Twee jaar lang duurde de ontwikkeling van de kledinglijn van Kanye West in samenwerking met A.P.C. ontwerper Jean Touitou, maar al dat harde werk betaalde zich uit. De kledinglijn van Kanye West is zo populair dat de kleine collectie binnen een paar uur uitverkocht was. De site van het kledingmerk begaf het zelfs toen de verkoop van de slechts zeven kledingstukken van start ging.

Capsulecollectie van Kanye West

De capsulecollectie bestaat uit twee t-shirts, twee paar jeans en drie sweatshirts met capuchon. Binnen enkele uren was er geen enkel stuk meer te verkrijgen, ondanks dat de prijzen niet mis waren. Voor 265 dollar voor de broeken, 120 dollar voor een t-shirt, 250 dollar voor een sweatshirt met korte mouw en 280 dollar voor een trui met lange mouw draaiden de mannelijke fans hun hand niet om. Het label A.P.C. neemt nog wel zogenaamde pre-orders aan, voor als de nieuwe lading kleding van Kanye West binnenkomt aanstaande woensdag.

Ontwerpproces

Overigens was het ontwerpproces niet bepaald makkelijk, gaf Touitou eerder toe. Samenwerken met Kanye West is samenwerken met een merk: “Je werkt met een man die alles steeds opnieuw wil ontwerpen, omdat het bij zijn imago moet passen. Je moet op een gegeven moment ingrijpen om hem af te remmen.”

Touitou was toch niet echt onder de indruk van de sterrenstatus van Kanye West. “Dat boeit me niet. De enige beroemdheden waar ik van onder de indruk ben zijn schrijvers. Niet van mensen die denken dat ze een god of een mythe zijn.” Hij heeft ook nog een waarschuwing voor Kanye: “Mode heeft een einde aan rock ’n roll gemaakt. Als rappers niet uitkijken zal mode ook hip-hop kapot maken.”

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021