Excite

Tips om kleding kreukvrij te strijken

Strijken is voor velen niet de meest geliefde bezigheid die er bestaat, maar helaas moet het wel gedaan worden. We willen namelijk toch netjes voor de dag komen en daar horen kreukvrije kledingstukken toch zeker wel bij. Daarnaast hoeft het absoluut niet lang te duren als je de basis-trucjes volgt. Hieronder volgen een aantal tips om je kleding kreukvrij te strijken.

Kreuken voorkomen

Kreuken in je kleding kun je beter voorkomen als je strijken niet heel leuk vindt. Nadat je je kleding hebt gewassen in de wasmachine hoor je ze gelijk uit de machine te halen en op te hangen of in de droger te laten drogen. Als je ze te lang in laat liggen in de wasmachine, zullen er veel kreuken ontstaan in de kleding.

Tip 1: let op het waslabel

Zet allereerst een stevige strijkplank klaar en verwarm het strijkijzer op de gewenste temperatuur. Om exact te weten op welk temperatuur je hoort te strijken, kun je kijken op het waslabel op het kledingstuk. Daar staan namelijk de op te volgen strijksymbolen op. Ook kan er op het label een kruisje staan, dat betekend dat je het kledingstuk niet kunt strijken.

Tip 2: maak de kleding vochtig

Kleding is moeilijker te strijken wanneer het droog is, dus probeer altijd je kleding te strijken wanneer het licht vochtig is. Is het al droog? Dan kun je het altijd nog vochtig maken met de sprayknop van het strijkijzer of met een plantenspuit gevuld met water!

Tip 3: Volgorde op temperatuur

Heb je een berg kleding staan die je nog dient te strijken? Begin dan met dunne stoffen die gestreken moeten worden op een lage temperatuur en werk zo verder naar de dikkere stoffen die op een hogere temperatuur moeten worden gestreken.

Waarschuwingen bij het strijken van kleding

  • Strijk nooit over knopen en ritsen, aangezien je de onderkant van je strijkijzer kunt beschadigen.
  • Let bij het strijken op dat je niet op een te hoog temperatuur strijkt, aangezien bepaalde textiel sneller kan verbranden dan andere. Ook loop je een risico om zelfs gaten in je kledingstuk te strijken!

Kleding strijken vergt wat tijd en handigheid, maar zodra je het vaker doet lukt het binnen no time!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020