Excite

Kleding voor een pasgeboren baby in een warme zomer

Om te voorkomen dat je pasgeboren baby niet verbrandt tijdens de warme zomerdagen, trek je hem of haar wat leuke kleertjes aan.

Zomerkleding

Het is handig om te weten wat voor kleding een pasgeboren baby kan dragen in de zomer. Het lijkt logisch om je baby weinig tot niets aan te doen in een warme zomer, maar juist pasgeboren baby's kunnen zich de eerste week niet goed warm houden en moeten bedekt worden, juist tijdens die zonnige zomerdagen.

Rompertje

Zomer of winter, een rompertje is altijd handig om aan te schaffen. In de zomer ga je voor een rompertje met lange mouw en daar overheen een shirt met korte mouw. Wanneer je baby een paar weken ouder is, is een broekje met rompertje voldoende.

Lang broekje

In het begin kies je beter voor een lange broek, zodat de beentjes van je pasgeboren baby niet aan direct zonlicht worden blootgesteld. Een lange broek houdt je baby ook warm mocht er toch een koude windvlaag voorbij komen. Later kun je gaan voor een korte broek, maar houd dan alsnog rekening met de felle zonnestralen!

Shirt

Een shirt met zowel lange als korte mouwen kan heel goed in de zomer. Vaak wordt een shirt over het rompertje aan gedaan. Longsleeves worden veel gedragen in de periode net na de geboorte, wanneer het velletje van je baby nog niet veel kan hebben. Deze worden vaak ook aangetrokken in het ziekenhuis vlak na de geboorte.

Muts of petje

Een baby verliest voornamelijk de warmte via het hoofdje. Een muts of petje is dan ook noodzakelijk voor je pasgeboren baby. Bovendien heeft de zon daarmee geen kans om het koppie van je baby te doen verbranden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021