Excite

Reinig je outfit door je kleding te laten stomen

Kwetsbare kleding kun je schoon krijgen door deze kleding te laten stomen. Zo kun je je galajurk of je mooie pak beter niet in de wasmachine stoppen, maar moet je het naar de stomerij brengen. Zo voorkom je beschadigingen aan je mooie, chique outfit en kun je de keren er na weer stralen op je gala of op kantoor.

Wat is stomen?

Hoewel iedereen zijn of haar kleding altijd langs de stomerij brengt om de kleding te laten stomen, is er van echt stomen geen sprake. Stomen is in feite chemisch reinigen van je outfit. De kleding wordt gereinigd met een chemische vloeistof en de stoom die hierbij vrijkomt wordt alleen maar gebruikt om de reinigingsmachines te verwarmen en voor het persen en strijken na afloop van de reiniging. Wanneer je je kleding langs de stomerij brengt wordt het eerst voorbehandeld en ontvlekt. Hierbij worden de zakken en de kraag als eerste behandeld. Vlekken worden apart verwijderd.

Reiniging met chemicaliën

Vervolgens wordt je kleding gereinigd in de reinigingsmachine met de chemicaliën. Deze zorgen voor ontvetting en reiniging van het vuil in je kleding. Daardoor komt het dat vlekken zoals kaarsvet en jus er bij de stomerij altijd wel uitgaan. Wanneer je dit in de wasmachine stopt, zie je vaak nog sporen van deze vlekken. Het reinigingsproces duurt ongeveer een uur en vindt plaats in een koud bad.

Drogen en afmaken

Na de reiniging wordt de kleding gedroogd in een machine. Daarna wordt de kleding eerst uitgehangen waarna het wordt gestreken en eventueel geperst. En daarna kun je het weer zo goed als nieuw op komen halen bij de stomerij.

Beter niet te vaak stomen

Omdat je kleding tijdens het stomen vrij intensief wordt behandeld, is het beter om dit niet al te regelmatig te laten doen. Zo houd je je kleding langer mooi en als nieuw. Hoewel je kleding goed wordt verzorgd bij de stomerij, kun je je kleding beter laten stomen wanneer het echt nodig is.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021