Excite

Welke kleding draag je naar kantoor?

Hoewel de meeste mensen bij kantoorkleding denken aan zwart, grijs en saaie witte bloesjes, kan kantoorkleding ook erg hip en modieus zijn. Je hoeft niet bang te zijn dat je in een grijze muis verandert, zodra je naar kantoor gaat door een beetje aandacht te besteden aan je outfit en juist ook door bepaalde kleding voor kantoor te vermijden.

Modieuze kantoorkleding

Om te bepalen wat je aan kan trekken naar je werk, is het belangrijk om eerst te weten waar je absoluut niet in moet verschijnen. Op kantoor heersen er bepaalde kledingregels en als je geloofwaardig wil blijven voor je collega's, is het belangrijk om je hier aan te houden.

Don'ts van kleding op kantoor

Een van de belangrijkste don'ts is het dragen van té blote kleding. Wanneer je een shirtje met een laag uitgesneden hals hebt of een bloesje met een diep decolleté, draag er dan een hemdje onder of doe er een sjaaltje over heen om je gesprekspartners niet af te laten leiden van wat er in je bloesje te zien is. Verder is het belangrijk om in de zomer niet in korte broek en slippers naar je werk te gaan, maar om een lange broek met bijvoorbeeld open schoenen te dragen. Te korte rokjes of naveltruitjes zijn ook uit den boze.

Do's van kleding op kantoor

Wanneer je eenmaal weet wat je wel en niet kan dragen, is het tijd om eens te kijken naar hoe je van je kantoor outfit een draagbaar geheel maakt. Je kan bijvoorbeeld mooie sieraden aanschaffen om het geheel net iets sprankelender te maken, maar zorg ook hierbij niet voor overdaad. Wat wel altijd kan met kleding voor kantoor is het toevoegen van kleur. Draag eens een paars of groen bloesje in plaats van standaard wit.

Comfortabele kleding op kantoor

Voeg een finishing touch aan je kleding voor kantoor toe door er leuke schoenen onder te dragen. Zoals gezegd, zijn slippers uit den boze, maar wanneer je het toch echt té warm krijgt in de zomer, draag er dan leuke sandaaltjes onder of schoenen met een open neus. Zorg ook dat er altijd een klein hakje onder je schoenen zit. Hierdoor lijken je benen langer.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021