Excite

Kinderschoenen voor kinderen en baby's

Kinderschoenen voor kinderen en baby's zoeken is een hele taak. Je moet niet alleen naar het juiste model zoeken, maar er ook voor zorgen dat je de juiste pasvorm vindt. Daarnaast moet het schoentje soepel zijn voor optimaal comfort. Hoe weet je dat je het juiste schoentje hebt gevonden? Dat hangt af van de pasvorm.

Pasvorm

Wist je dat 9 op de 10 kinderen te kleine of te nauwe schoenen draagt? Bij de geboorte bevat het lichaam van een baby meer kraakbeen dan botten. Dit geldt ook voor kindervoetjes. Het verbeningsproces komt pas op gang als de voet mechanisch belast wordt. Het kraakbeen kan nog tot het vierde levensjaar vervormen. Het is dus heel belangrijk dat kinderen passende schoenen dragen. Met passende schoenen voorkom je vergroeiingen. Een kinderschoen moet minimaal 12 millimeter en maximaal 17 millimeter langer zijn dan de voet. De voet heeft plek nodig om te kunnen bewegen. Zorg ook voor soepele zolen. Kijk bijvoorbeeld naar de manier hoe we lopen. Eerst komt de hak in aanraking met de grond, hij rolt als het ware door en vervolgens verlaat je met de tenen de grond . Je moet de zool van het schoentje eigenlijk kunnen dubbelvouwen om er zeker van te zijn dat het zooltje wel soepel genoeg is. Baby schoentjes koop je het beste met een leren zool. Een baby heeft immers nog geen stevige zool nodig omdat ze nog niet lopen.

De juiste pasvorm bepalen

Laat je kind op een blanco blad papier staan. Omlijn de voeten nu met een pen of potlood. Voeg 12 millimeter toe aan de langste teen. Knip nu de voetjes uit. U stopt ze nu in het schoentje van u kind. Als de uitgeknipte voetjes opstaande randen krijgen wanneer je ze weer uit de schoen haalt, dan zijn de schoentjes te klein. Simpel, maar zeer belangrijk voor de voetjes van je kind.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020