Excite

Kinderbed: maak een veilige keuze

Het aanschaffen van een gewoon bed is al moeilijk, maar als het gaat om een kinderbed, moet je nog voorzichtiger te werk gaan. Want een kinderbed moet aan allerlei eisen voldoen, om ervoor te zorgen dat het een veilig plekje wordt voor je kind. Ongelukjes zitten namelijk in een klein hoekje, dus als er iets is dat je kunt doen om te voorkomen dat er bij jou iets in huis gebeurt, dan moet je dat zeker niet nalaten!

Voor je ook maar nadenkt over een kinderbed, zul je eerst moeten bedenken waar deze komt te staan. Naast de verwarming of naast verwarmingsbuizen is geen goed idee. Ook in de buurt van koordjes (bijvoorbeeld van het gordijn) is af te raden. Zet het kinderbedje bovendien niet pal voor het raam, maar op een plek waar het je lukt om de temperatuur enigszins constant te houden.

Ook het bed zelf moet natuurlijk aan een aantal eisen voldoen. Zo moet het stevig zijn, mag er geen afbladderende verf op of aan zitten en moet er absoluut gebruik zijn gemaakt van kindvriendelijke verf. Deze verf is niet giftig als kinderen hiermee in aanraking komen. De meeste kinderbedden die gekocht zijn in speciale kinderwinkels, voldoen wel aan al deze eisen, maar je kunt beter even een keer te veel checken dan te weinig: het gaat wel om de gezondheid van je kind!

Afbeelding: Flickr account Amanda Truss/clash

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020