Excite

Kinderzwemkleding: wat dragen kinderen in het zwembad?

Kinderzwemkleding verschilt eigenlijk niet zoveel als de zwemkleding voor volwassenen. Volwassen mannen dragen vaak lange shorts of korte zwembroeken. Vrouwen dragen vaak bikini's, badpakken of tankini's.

Maar toch zit er wel een verschil in volwassen zwemkleding en in kinderzwemkleding. Dat van kinderen moet veel praktischer zijn bijvoorbeeld voor zwemles. Zo is het niet handig als een bikini wordt losgetrokken of afzakt. Ook is het belangrijk als kinderen het hele jaar zwemkleding moeten kunnen vinden, want vooral kinderen zwemmen het hele jaar door en dan is het handig als er in de winter ook een bikini kan worden gekocht. Met de trends gaan zowel volwassenen als kinderen mee, vooral wanneer kinderen zich bewust worden van die trends.

Wat dragen jongens?

Jongens dragen vooral lange shorts tot op de knie of zwembroekjes. Dit laatste dragen vooral kleinere jongens. Vanaf een jaar of 7 dragen de meeste een lang short of een wat korter short. Meestal zijn het kleurrijke shorts met een grafische print, maar effen is ook te vinden.

Wat dragen meisjes?

Meisjes dragen vooral badpakken, tankini's en bikini's. Dat laatste wordt meestal gedragen door wat oudere meisjes, omdat het niet altijd even praktisch is zoals tijdens zwemles. De zwemkleding voor meisjes is ook vaak kleurrijk. Zo komt de kleur roze vaak voor en ook heeft de zwemkleding vaak motieven met bloemen en andere grafische prints. Als 'finishing touch' zitten er op de zwemkleding vaak strikjes en dan vooral op de bandjes. Ook hebben sommige badpakken een soort van rokje.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020