Excite

Kies je stropdas

Misschien heb je van vroeger nog een ‘leuke’ stropdas met stripfiguren of grappige teksten. Helaas, die kan niet meer bij je nette pak. Het wordt dus tijd om een nieuwe stropdas te kopen – misschien wel meerdere. Hiervoor ga je met onderstaande tips naar de dichtstbijzijnde dassen- of kledingwinkel, want na het lezen van dit artikel weet jij precies hoe het moet.

Neem voor je halsoverkop naar de winkel rent ook even je pak mee (of trek het aan). Je weet pas of een stropdas bij je pak past, als je het hebt uitgeprobeerd. Bovendien kan een verkoper je adviseren over de beste kleur en lengte. Zo weet je zeker dat je de juiste stropdas kiest bij je pak, zowel qua kleur als qua structuur.

Een belangrijke eis voor een stropdas is dat de voering onder een hoek van 45 graden is gesneden. Controleer dit door het smalste einde van een stropdas vast te pakken en deze in de lucht te houden. De stropdas zou nu recht naar beneden moeten hangen. Buigt de stropdas echter rond af, dan is de voering niet juist gesneden en zal je stropdas niet recht naar beneden hangen als je hem draagt.

Controleer een stropdas verder op losse draadjes. Ook de breedte van het smalste gedeelte van de stropdas is belangrijk. Deze moet namelijk onder je kraag vallen, zodat niemand hem ziet. Het enige zichtbare van je stropdas hoort aan de voorkant.

Heb je eenmaal je stropdas gekocht, onthoud dan dat je deze nooit geknoopt bewaart. Vouw hem uit, rol hem netjes om je hand heen en leg hem zo in de kast. Zo ligt hij klaar voor de volgende keer!

Afbeelding: Flickr, gmnonic

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020