Excite

Kies de juiste sporttas

Bij het kiezen van een sporttas kijk je als eerst naar het uiterlijk. Dit is logisch, want dat is wat je het eerst ziet. Zelfs de sporttas is verworden tot een fashion item. Tassen van de originele sportmerken als Puma, Adidas en Nike zien er steeds sneller en gestroomlijnder uit. Ook meer modieuze merken als Paul Frank en Brunotti brengen tegenwoordig sporttassen op de markt.

Nadat je hebt besloten wat voor uiterlijk je sporttas moet hebben is het tijd om pragmatisch te denken. Wat wil je in de tas stoppen? Als het alleen fitnessspullen of hardloopkleren zijn heb je geen grote sporttas nodig. Je hebt dan vaak genoeg aan één vak, of misschien een tweede voor wat eten en drinken.

Sporttassen voor teamsporten, bijvoorbeeld voetbal, hockey of volleybal, moeten over het algemeen wat groter zijn. Je hebt immers speciale schoenen nodig, scheen- of kniebeschermers en douchespullen voor na die tijd. Een tas met een extra vak voor je schoenen is geen overbodige luxe, zeker niet als de velden nat en modderig zijn!

Denk ook aan de manier waarop je de tas draagt. Ga je met de auto of met het openbaar vervoer naar de sportgelegenheid, heb je aan een conventionele sporttas met één hengsel vaak voldoende. Moet je een lange afstand op de fiets afleggen, kijk dan ook eens naar rugtassen. Daar gaat vaak meer in dan je verwacht en ze dragen veel comfortabeler.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Darlene624

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021