Excite

Sieradendesign: ontwerp je eigen ketting

Oma reeg haar parels tot een klassieke parelketting. Tegenwoordig zijn de parelkettingen niet meer het enige dat geregen kan worden. Met behulp van de nieuwste technieken kun je nu de mooiste sieraden rijgen, waardoor je een ketting volledig naar je eigen smaak kan ontwerpen. Je hebt hier slechts enkele basismaterialen voor nodig.

De basis van een ketting

Voor de aanschaf van een ketting hoef je allang niet meer naar de winkel. Met een aantal basisgereedschappen, wat vrije tijd en een creatief brein maak je die gewilde ketting gewoon aan je eigen keukentafel. Wat je precies nodig hebt voor het maken van een ketting is afhankelijk van wat je precies gaat doen. Ben je nog niet zo ervaren in het maken van je eigen ketting, dan kun je het beste kralen gaan rijgen. Deze techniek vereist niet zoveel vaardigheden en geeft toch een mooi resultaat. Voor het rijgen van kralen heb je wel een kniptang nodig, rijgdraad, verschillende soorten kralen en slotjes.

Aan de slag als een ware designer

Wanneer je de basismaterialen eenmaal in huis hebt kun je aan de slag. Het is wel verstandig om eerst een ontwerp op papier te zetten voordat je de kralen gaat rijgen. Zo kun je van tevoren al bepalen welke kleur je in je ontwerp voor je ketting wil verwerken, wat voor dikte de kralen moeten hebben en in welke volgorde je ze wil rijgen. Wil je kleuren afwisselen of wil je toewerken naar subtiele kleur overgangen. Wanneer je niet meer dan een ketting wil rijgen, kun je beter voor een neutrale kleur kiezen zoals paars of groen. Deze kleuren zijn makkelijk te combineren.

Lange ketting

Iets dat erg trendy is, is de lange kralenketting. De lange ketting geeft je hals extra lengte en verlegt het accent van je heupen naar de voorkant. Hierdoor worden de beste aspecten van je lichaam benadrukt. Een goede tip is om de ketting zo lang te maken dat je hem twee keer om kunt slaan. Zo kun je variëren in de draaglengte.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020