Excite

Katoen van mooie kwaliteit: Pima katoen

Net als alle stoffen kent ook katoen nogal wat variatie als het aankomt op kwaliteit. Zo kennen we allemaal de dikke weving van Egyptisch katoen, waardoor de stof dik en zacht is. Pima katoen is nog zo'n katoen van mooie kwaliteit. Steeds vaker worden kleding en bijvoorbeeld beddengoed gemaakt van deze mooie katoensoort.

Amerikaans katoen

Pima katoen wordt verbouwd in Peru, Amerika en in Australië. De naam komt van een groep Amerikaanse indianen die de Pima katoenplant als eerste op grote schaal verbouwden. De originele katoenplant komt echter uit Zuid-Amerika.

Pima katoen en Egyptisch katoen

Pima katoen en Egyptisch katoen kennen nogal wat overeenkomsten. Zo zijn ze beiden van een mooie kwaliteit door een fijne weving en hebben ze de mogelijkheid om veel meer vocht op te nemen dan andere katoensoorten. Pima katoen heeft overigens wel iets kortere vezels dan Egyptisch katoen, maar dat doet niet onder voor de kwaliteit.

Kleding van Pima katoen

Door de mooie kwaliteit wordt steeds meer kleding gemaakt van Pima katoen. T-shirts en overhemden van Pima katoen zijn populair bij zowel mannen als vrouwen, omdat ze licht zijn, maar toch voldoende warmte bieden. Ook herensokken worden gemaakt van Pima katoen, omdat ze lekker warm zijn en lang hun vorm behouden.

Nadeel Pima katoen

Het grote voordeel van een goede kwaliteit katoen, zoals Pima katoen, is dat kleding vaak langer meegaat dan bij 'normaal' katoen. Nadeel is dat de mogelijkheid om veel vocht op te nemen ook zorgt dat vlekken lastig te verwijderen zijn. Het vuil trekt namelijk diep de katoenvezels in.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021