Excite

Kate Moss wordt stylist

Het is hard maar waarheid, ook aan een topmodel als Kate Moss zit een houdbaarheidsdatum. Wij betwijfelen of ze die datum al heeft bereikt, maar desalniettemin gaat Kate Moss als stylist aan de slag bij de Britse editie van modetijdschrift Vogue.

Fashion editor

Kate Moss zal als freelance fashion editor plaatsnemen in een team van stylisten en modekenners. Daarnaast zal ze betrokken zijn bij de inhoud en de productie van het blad. Moss zal bij haar werk zoveel mogelijk zelf doen. Zo bepaalt ze met welke fotografen, stylisten en modellen ze werkt. De eerste bijdrage van Kate Moss zal gepubliceerd worden in het komende voorjaarsnummer van de Britse Vogue. Vanaf dat moment kunnen lezers iedere maand een bijdrage van Moss verwachten.

Kate Moss en Vogue

Kate Moss en Vogue hebben al een lange geschiedenis samen. Maar liefst 33 keer stond het Britse model op de cover, sinds haar debuut in 1993. Hoofdredacteur Alexandera Shulman is dan ook vereerd met de nieuwe partner van Vogue: “Ik ben heel blij dat Kate met ons gaat samenwerken en deze nieuwe rol gaat vervullen binnen het bedrijf,” vertelt ze woensdagochtend. “Het zal een genot zijn om haar briljante gevoel voor stijl, modekennis en inzicht voor sprekend beeldmateriaal terug te zien in de Britse Vogue. Ik kijk er naar uit om met haar over ideeën na te denken.

Grace Coddington

Het is niet voor het eerst dat een model de overstap maakt naar een baan als fashion editor. Zo werkte Grace Coddington na een modellencarrière van 9 jaar maar liefst 20 jaar voor de Britse Vogue. Nu werkt het mode-icoon als creative director voor de Amerikaanse Vogue.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021