Excite

Karl Lagerfeld opent winkel in Amsterdam

Karl Lagerfeld is de volgende in de rij bekende ontwerpers die zich in Amsterdam vestigen. Vanaf het voorjaar van 2013 zullen ontwerpen van de Duitse modekoning te koop zijn in de Amsterdamse 9 Straatjes. De winkel is Lagerfelds eerste in Nederland. Ook het hoofdkantoor van zijn modelabel is in de hoofdstad gevestigd.

PC Hooftstraat

Dat de Duitse couturier kiest voor de Jordanese 9 Straatjes in plaats van de chique PC Hooftstraat is opvallend. De naam van de ontwerper wordt namelijk vaak verbonden aan de glamour en stijl die ook de PC Hooftstraat nastreeft. Eerder dit jaar openden Carolina Herrera, Michael Kors en Jimmy Choo winkels in de PC Hooftstraat, die steeds maar blijft uitbreiden. Ook Marc Jacobs vestigde zich in de hoofdstad, maar hij koos voor de trendy Utrechtsestraat.

Reeks winkels

Volgens de Telegraaf is de Amsterdamse winkel de eerste in een reeks. “De bedoeling is dat de modeman een aantal winkels in heel Europa opent. Om te vieren dat Amsterdam de eerste stad is waar hij voet aan wal zet, maakte hij een boottochtje over de hoofdstedelijke grachten en bezocht hij zijn nieuwe hoofdkantoor.”

Bekendheid Karl Lagerfeld

De 78-jairge Lagerfeld is vooral bekend van zijn haute couture en prêt-à-porter collecties voor het populaire modehuis Chanel. Daarnaast heeft hij voor het Italiaanse Fendi ontworpen. Verder ontwerpt Lagerfeld voor het Italiaanse accessoiremerk Hogan en de make-up lijn Shu Uemura. Ook heeft hij verschillende samenwerkingen gehad met winkelketens zoals het Amerikaanse warenhuis Macy’s en de Zweedse modeketen H&M. De 78-jarige ontwerper is ook nog eens succesvol als filmmaker en fotograaf. In de nieuwe winkel zal hij collecties verkopen van zijn eigen label, dat een sportieve en elegante stijl heeft.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021